MSFS: Spitfire Mk. IX C

FlyingIron Simulations vydali vcelku kvalitně zpracovaný Spitfire Mk. IX pro civilní simulátor MSFS. I když si v tomto Spitfiru nesestřelíte svoji “stodevítku”, protože se jedná o civilní simulátor neumožňující tento typ destrukce, může vám zážitek z boje vynahradit jiný, a sice možnost proletět se nad libovolným místem naší planety v nádherně zpracovaném vizuálu. Psát o MSFS je pro každého, kdo se byť jen trochu zajímá o PC simulátory, nošením dříví do lesa, takže případné zájemce odkazuji na tisíce videí na YouTube a stránky MSFS.

Graficky je letoun podle screenshotů zpracován pěkně a zdá se, že jak z exteriéru tak z interiéru se téměř vyrovná svému kolegovi ze simulátoru DCS. 3D model kokpitu byl vytvořen podle CAD modelu od Heritage Flight Simulations a je vybaven kvalitními texturami v ultra vysokém rozlišení. Audio pro letoun bylo vyrobeno s pomocí Wvise Sound Design, což je lídr v oblasti herního audia, a všechny zvuky byly údajně nasnímány z reálného letounu. Letoun by také měl údajně mít kvalitní letový model, který autoři pro MSFS vyvinuli na základě svých zkušeností se Spitem pro XPlane-11.

Co se týká dostupných variant, k dispozici máme kromě základní verze IX C také:

MK. IX E se zkrácenými křídly.
Verzi s Merlinem 66 s boostem +16 lb.
Verzi s Merlinem 70 optimalizovaným pro lety ve velkých výškách a s bostem +25 lb.

Trailer od vydavatele:

Recenze od PhillStyle ve VR. Phill je specialistou na DCS Spitfire, a proto je jeho recenze víceméně srovnáním obou Spitfrů:

Z recenze jsou patrné zejména následující nedostatky:
– drobné nepřesnosti ve startovací sekvenci
– zjednodušené chování letounu při pojíždění
– velmi pomalá reakce na změnu plynu
– vysunutí klapek nevede k poklesu nosu letounu a tedy k potřebě letoun přetrimovat
– podivné reakce letounu na vychýlení směrovky v hrozontálním letu

Uvidíme, zda se autoři časem rozhodnou alepoň některé z uvedených nedostatků opravit.

EDIT 9/2021
Spit obdržel do dnešního dne celkem tři updaty, které adresovaly řadu výhrad a přinesly také nová vylepšení. Pozitivně se na letovém modelu i na chování letounu při pojíždění podepsala nová spolupráce s vývojářem GotGravel, všeobecně uznávaném komunitou pro své schopnosti ladit letové vlastnosti letounů s pístovým pohonem. Change log všech změn je k dispozici na stránce vydavatele ZDE.

Be First to Comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *