REPLIKA Gear – část 4

Autor postupně uvolňuje nové a nové snímky, takže tu máme další info.

Aktuálně autor zmínil, že jeho řešení joysticku nebude mít vačky, ale bude ovládáno výhradně pružinami. Jejich výmněnou se bude korigovat síla pohybu. Fotky vnitřního řešení základny však prý zveřejní až se spuštěním prodeje, aby co nevíce oddálil případné kopírování jeho technologického řešení.

Nové informace také máme o připravované konzoli s ovládacími koly trimů. Velmi dobrou zprávou je, že trimy budou nastaveny na rozsah vícero plných otočení a nejen jediné otáčky, jak jsme z běžným ovladačů zvyklí. V případě ovlačů ke konkrétním typům letounů bude prý počet otáček přesně odpovídat reálným vzorům, kdežto v případě generických trimů budou k dispozici dvě varianty: se dvěmi a s pěti otáčkami. Tlumení pohybu pode prý podobné jako u pák, tj. plynulý pohyb i zastavení. Osobně se velmi těším na to, že snad poprvé spatří světlo světa “pořádné” trimy, které budou mít patřičný odpor tak, aby nedocházelo k jejich nechtěnému pohybu při náhodné dotyku, a zároveň budou díky velkému rozsahu velmi přesné.

Radovat se aktuálně mohou asi nejvíce příznivci P-47D Thunderbolt, protože nově zveřejněné snímky ukazují celou řadu ovládacích prvků navržených přímo pro tento letoun:

Panel s přepínači podvěsné výzbroje a světel.
Páka ovládání vztlakových klapek pro P-47D (žlutá páka vlevo)
Ovládání chladičů, kabiny, vrtule a brzdících klapek pro P-47D.

A video ukazující páku zamykání ostruhového kolečka pro P-47D:

… a vícepoziční přepínač:

Be First to Comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *