IL-2 GB: Kampaň Achtung Spitfire!

Achtung Spitfire! je nová kampaň pro simulátor IL-2 Sturmovik Great Battles. Čeká Vás 20 kvalitně skriptovaných misí, které poletíte jako pilot Spitfiru Mk Vb nad Kubání v r. 1943.

Přiznám se, že na Spitfiru mám raději britské kokardy než rudé hvězdy, nicméně tato kampaň vypadá velmi zajímavě. Jste pilotem VVS, který se přezbrojuje pod vedení zkušeného britského pilota na nový stroj z dodávek Lend-Leas. Snad neprozradím příliš, když řeknu, že kampaň začíná zvolna a první mise jsou zaměřeny na důkladné seznámení s novým letounem (výcvik však probíhá nedaleko frontové linie, takže ani v těchto misích není vyloučeno setkání s nepřítelem).

Co je dále už prozrazovat nebudu, zmíním pouze velmi povedenou atmosféru celé kampaně. Na začátku každé mise můžete vždy chvíli sledovat dění na letišti za doprovodu tónů ruských písní a než převezmete knipl kamera vám přiblíží ze vzduchu celý layout letiště a vaši pozici – to je velmi dobrý nápad, který jsem dosud ve skriptovaných kampaních neviděl. Kladně také hodnotím starty ze stojánek. Nutnost nahodit motor a rolovat na dráhu pozitivně zvyšuje autentičnost misí. I když je v misích mnoho objektů, nezaznamenal jsem žádné trhání či problémy s výkonem simulátoru. Osobně jsem zatím stihl absolvovat pouze prvních pár misí, ale kampaň vnímám jako velmi povedenou a vřele ji doporučuji.

Interveiw s autorem (v angličtině) možno přečíst na blogu Stormbirds.com ZDE.

Skiny speciálně připravené pro tuto kampnaň lze stáhnout ZDE.

Kapaň lze zakoupit na oficiálních stránkách vývojářů simulátoru IL-2 Sturmovik ZDE.

A na závěr pás screenshotů z prvních misí.

Be First to Comment

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *